وزارت نیرو با انتشار گزارشی با موضوع "تغییر اقلیم" و با اشاره به برگزاری اجلاس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (کوپ ۲۶) نوشت: "راهی جز سازگاری با کمآبی نیست". متن این گزارش بدین شرح است:
"واقعیت این است که بیشتر مسائل و مشکلات حاصل دستکاریها و بهرهبرداریهای بیحد و مرز بشر از منابع طبیعت بوده و همین امر اکنون به چالشی بزرگ برای زندگی و آینده او در زمین تبدیل شده است.
در این بین شاید موضوع «خشکسالی و تامین آب» ضروریترین و فوریترین نیاز برای ادامه حیات بشری باشد؛ دهههاست که کارشناسان، دانشگاهها و نهادهای بینالمللی در خصوص بحران آب و اینکه این موضوع میتواند به بحرانهای اجتماعی، اقتصادی و چه بسا سیاسی و امنیتی منجر شود، هشدار میدهند و آنچنان که شایسته است گوش شنوایی برای این هشدارها وجود نداشته. شاید بتوان گفت که در سالهای اخیر با بروز و ظهور اثرات کم آبی، مقامات و حتی مردم عادی نیز بیش از گذشته در حال لمس آن هستند.
سال آبی گذشته تمام استانهای کشور بارش کمتر از نرمال داشتند و خشکسالی شدید تا بسیار شدید در تمام کشور حاکم شد. خشکسالی یک پدیده مخرب، خزنده و فراگیر است و در صورت تداوم داشتن خسارتهای بسیار زیادی را در بخشهای مختلف و به خصوص به کشاورزی تحمیل میکند.
خشکسالی شدید سبب کاهش تولید یا عدم برداشت محصول و بیکیفیتی و عدم رشد کافی محصولات کشاورزی در مناطق وسیعی از کشور میشود.
با ادامه روند تغییرات اقلیم نمیتوان به استحصال منابع آبی جدید فکر کرد بنابراین باید خود را با وضعیت موجود سازگار کنیم و سراغ استفاده بهینه از منابع، شیوههای نوین کشاورزی و آبیاری و استفاده از الگوهای اقتصادیتر در کشاورزی برویم؛ در مصرف آب شرب نیز باید سراغ کاهندههای مصرف و فرهنگسازی برای کاهش مصرف برویم و در صنعت نیز باید استفاده چندباره از پسابها و تصفیه آنها را در برنامه داشته باشیم چون منابع آبی جدید برای استحصال وجود ندارد. مواجهه با این شرایط یک اقدام جمعی و مشترک در جهت سازگاری با کمآبی بوده و رسیدن به این هدف، اراده جمعی مردم و مسئولان امکانپذیر است."
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟